Zvans (RU, ENG)
Rakstiet uz (LV, RU, ENG)
>Skrituļdēļi

Skrituļdēļi

Kā izvēlēties pareizo skrituļdēli? 

 

Nopirkt to ir vienkārši, taču no izvēles pareizības daudz kas ir atkarīgs, jo īpaši tāpēc, ka piedāvājums ir milzīgs. Ja iegādāsieties piemērotu skrituļdēli, ātrāk iemācīsieties tehniski labi braukt, izpildīt trikus, labs skrituļdēlis kalpos ievērojami ilgāk. Šeit minēti daži noderīgi ieteikumi, kuri bū...

Kā izvēlēties pareizo skrituļdēli? 

 

Nopirkt to ir vienkārši, taču no izvēles pareizības daudz kas ir atkarīgs, jo īpaši tāpēc, ka piedāvājums ir milzīgs. Ja iegādāsieties piemērotu skrituļdēli, ātrāk iemācīsieties tehniski labi braukt, izpildīt trikus, labs skrituļdēlis kalpos ievērojami ilgāk. Šeit minēti daži noderīgi ieteikumi, kuri būtu jāņem vērā. 

 

Skrituļdēlis sastāv no trim galvenajām daļām: klājs (deck), asis (trucks) un ritenīši (wheels). Klājs ir vissvarīgākais elements, tāpēc tam būtu jāpievērš īpaša uzmanība. Klāja uzliektos galus sauc „tail” un „nose”. Parasti klājs tiek izgatavots no kļavas koka. To veido 7–9 plāni sapresēti slāņi. 

 

Daži klāji no apakšas papildus tiek aplīmēti ar plastmasu. Tas ir nepieciešams, braucot pa margām. Iesācējiem šāds skrituļdēlis nav labākā izvēle. Tas būs pārāk smags nepieredzējušam braucējam. Klājam var būt dažāda forma, bet vidējais lielums ir aptuveni vienāds – apmēram 80 cm garš un 19 cm plats. Ar platu klāju vieglāk piezemēties pēc lēciena, ar šaurāku vieglāk izpildīt trikus. Klāja izliekumu konfigurācija būtiski atvieglo triku izpildīšanu. 

 

Pievērsiet uzmanību smilšpapīram (griptape), kas tiek līmēts uz klāja virsmas. Tas vajadzīgs braucēja kāju efektīvākai fiksācijai uz skrituļdēļa. 

 

Klāja apakšā piestiprinātas asis. Starp asīm un klāju esošais gumijas slānis pasargā koksni no pārmērīgas slodzes. Piestiprinātajām asīm nav jāizvirzās ārpus skrituļdēļa malām. Apakšā ierīkotie amortizatori skrituļdēlim nodrošina elastīgumu. Labāk izvēlēties skrituļdēli ar gumijas amortizatoriem, jo līdzīgi plastmasas amortizatori bieži vien plaisā un kalpo ievērojami īsāku laiku. 

 

Uz asīm tiek stiprināti riteņi. Tie atšķiras pēc izmēra un cietības. Cietāki riteņi lēnāk nolietojas, braucot ar tiem ir vieglāk uzturēt pastāvīgu ātrumu. Savukārt mazāka vibrācija atvieglo skrituļdēļa vadību. Mīkstāki riteņi vairāk piemēroti braukāšanai pa rampām, bet cietāki ideāli der asfalta segumam. 

 

Katrā ritenī tiek montēti divi gultņi. Par uzticamāko tiek uzskatīts standarts ABEC. Gultņa nosaukuma beigās parasti norāda skaitli: ABEC3, ABEC5 vai ABEC7. Jo lielāks skaitlis, jo lielāks ir pieļaujamais braukšanas ātrums.

Kārtot pēc
Preču filtra veidošana
Kategorijas
Noliktavā: Yr
Cena

 Šis produkts vairs nav pieejams

Biežāk uzdotie jautājumi  J: Cik ilgā laikā tiek piegādāts skrituļdēlis? A: Lielākā daļa skrituļdēļu ir noliktavā, tādēļ pēc pasūtījuma veikšanas piegādājam 1–2 darba dienu laikā visā Latvijā.  J: Kādas ir skrituļdēļu cenas? A: Kā jūs redzat, piedāvātais klāsts ir visai plašs, un jūs atradīsiet sev vispiemērotāko skrituļdēli. Mēs cenšamies nodrošināt vislabākās skrituļdēļu cenas Latvijā, tāpēc, ja atradīsiet lētāk – lūdzu, dodiet mums ziņu, un mēs izteiksim jums īpašu piedāvājumu. Tāpat mums vienmēr ir skrituļdēļi, kam tiek piemērotas atlaides un īpašas cenas.  Cena ir svarīga. Tas ir visvieglākais veids, kā atšķirt skrituļdēļus, kas paredzēti pieredzējušiem braucējiem, no iesācējiem domātajiem. Pieredzējušiem braucējiem, kas vēlas braukt lielā ātrumā un veikt sarežģītus trikus, skrituļdēļi būs krietni dārgāki (tiem jau ir, teiksim, gultņi ABEC7 vai ABEC9). Lai iesācējs iemācītos braukt un izjustu prieku, braucot un veicot pirmos trikus, pietiek ar mazākām investīcijām – te skrituļdēļa cena ir no 20–50 eiro.  J: Vai skrituļdēļi ir kvalitatīvi?  A: Jā. Kaut gan sortiments ir plašs un vairums skrituļdēļu īpašību mainās, un jūs varat atrast sev vispiemērotāko, taču kvalitātei ir jābūt, un tā ir. Visi mūsu piedāvātie skrituļdēļi ir ražoti Eiropā. Sortimentā ir arī Tony Hawk, Shaun White un citu leģendāru skeiteru vārdos nosaukti skrituļdēļi, tie ir pasaules čempionu vārdos nosauktie oriģinālie skrituļdēļi.  J: Kādi ritenīši ir skrituļdēļiem?  A: Ritenīšu lielums un sastāvs var mainīties atkarībā no skrituļdēļa. Taču gandrīz visiem skrituļdēļiem, pat bērnu, ir universālie ritenīši, kas ļauj izbaudīt braucienu gan skeitparkos, gan tieši uz asfalta. Standarta PU vai PVC ritenīši ir pietiekami mīksti, lai būtu ērti braukt, taču arī pietiekami cieti, lai tie nebūtu bieži jāmaina.  J: Kādu skrituļdēli izvēlēties – pennyboard, klasisko skrituļdēli vai longboard?  A: Vienas atbildes nav un nevar būt. Šobrīd populārāki un praktiski ir pennyboard skrituļdēļi, kā arī modernie un ekskluzīvie garie longboard skrituļdēļi. Bet, ja jums patīk klasika un skrituļdēlis galvenokārt domāts triku izpildīšanai, – tādā gadījumā vienmēr noder klasiskais skrituļdēlis.  Skatieties paši. Atrodiet sev skrituļdēļa formu, dizainu, garu un to apvienojumu.  J: Kāds ir pieļaujamais auguma garums un svars, izvēloties skrituļdēli?  A: Ja esat gara auguma – izvēlieties lielāku skrituļdēli, lai būtu stabilāk. Savukārt bērniem lieliski derēs arī mini pennyboard tipa skrituļdēļi.  Pret svaru jāattiecas stingrāk. Katram skrituļdēlim atkarībā no tā stiprības ir ieteicamais maksimālais svars, tāpēc, izvēloties skrituļdēli, tam vajadzētu pievērst uzmanību un to nepārsniegt.  J: Cik maksā skrituļdēļa piegāde?  A: Visus skrituļdēļus ļoti ātri piegādā Venipak kurjeri. Piegādes cena ir 4 eiro visā Latvijā. Ja iegādāsieties vairākas preces interneta veikalā – piegādes cena paliks tāds pati.
Ātra piegāde
Piegādājam 1–2 darbadienu laikā visā Latvijā.
Operatīva palīdzība pa telefonu
7 dienas nedēļā 8.00– 18.00.
Dažādi norēķināšanās veidi
Ar bankas pārskaitījumu vai skaidrā naudā piegādes laikā